top of page
Etsi
  • Writer's pictureVali

Förstistä nörtti -projekti & sen haasteet

Päivitetty: 19. huhtik. 2020

Lasten kanssa viesteillessä, heiltä on tullut kommenttia "Ei tuo nyt ihan varsinaisesti lomalta kuulosta." No ei ainakaan löhölomalta. Veneessä asuminen ja seilaaminen on jatkuvaa touhuamista. Sellaista varsin konkreettista tekemistä useinmiten. Jotta ei tekeminen heti loppuisi otin pienen lisämausteen mukaan. Päätin jo reilu vuosi sitten yhden työurani isoimman tapahtuman valmistelujen yhteydessä, jotta haluan vähän paremmin ymmärtää tätä internetin ihmeellistä maailmaa, miten se rakentuu. Ehkä minusta ei ikinä tule armoitettua nörttiä, mutta haluan edes vähän pysyä kärryillä kun ne oikeat sellaiset puhuvat aiheesta. Tämän vuoksi halusin oppia edes perusteet koodaamisesta. Erityisen hyvin se sopi tähän irtiottoon senkin takia, että sitä voi opiskella itsenäisesti etänä. Ei ole yksinkertaista tämäkään tämän ikäiselle immeiselle. En usko että olisin kokenut sitä yksinkertaisena asiana nuorempanakaan. Mutta kuten kaikessa, kun vaan jaksaa nähdä vaivaa ja sisukkaasti toistaa harjoituksia tmv. uudestaan ja uudestaan, ne onnistumisen tunteet on ihania!

Olen monessa kohtaa todennut olevani onnekas ihminen ja taas! Minulla on ollut tässä kyseisessä projektissa unelmasparraaja Sami K. Kuuluu sarjaan "Puhuu outoa nörttikieltä." Tutustuimme joitakin vuosia sitten kun siirryin osastolta toiselle ja Sami toimi Head of Web & Mobile Development (mutta humanisti, linkistä pääset tarkemmin tutustumaan Samiin.) tehtävässä samassa organisaation laatikossa. Järjestin hänen tiimillensä vetäytymisen, jonne menin myös mukaan. Puhuivat R:stä. Oli taas sellainen hetki elämässäni kun meni todella kovaa ja korkealta ohi. Tällä kertaa olin jo "tädit kehtaa" iässä, joten ihan ääneen totesin heille: " Ei taida olla kyse siitä kioskista..." Juu ei ollut.

Aina tasaisen epätasaisesti ollaan reissun aikana Samin kanssa chattailtu ja hän on auttanut löytämään lisätietoa, lisämateriaalia ja ohjannut oikeat paikat mistä hakea tietoa. En oikein osaa sanoin kuvata, kuinka tämän kaltainen huomio koskettaa. Joku joka on melkoisen inessä ko. genressä jaksaa nähdä vaivaa juttelemalla tämmöiselle tavishörhölle, kannustaa ja valaa uskoa, että kaikki on mahdollista. Ei piirrä mitään haavekuvia, vaan realistisesti toteaa mikä on mahdollista millä aikavälillä ja kuinka paljon se vaatii töitä. Ihan sikana.

Tämä kyseinen ihminen on jo aiempien vuosien aikana saanut minut näkemään, ei että on olemassa hyviä ihmisiä, koska sen jo tiesin, mutta että on olemassa jotenkin überhienoja neroja joilla on käsittämätön empatiakyky. Se mitä se on laittanut minut miettimään, on miten tämänkaltaisia ihmisiä saisi kasattua yhdeksi suureksi voimakkaaksi komboksi, koska heillä olisi kyky parantaa ja mielestäni pelastaa maailma ja ihmiskunta. Hyvyys! Pyytetön hyvyys. Ai että!

Tämmöinen väliteksti tähän - koska olen tätä pantannut. Enkä halua vielä julkaista omaa seuraavaa tekstiä, sillä tähän kohta on tulossa yllätys! Vieraskynä! In English! Aiaiiii - you just wait and see! Eikä se edes ole viimeinen vieraskynä, toinenkin tulossa.


Pedro Nunes

Tunnetteko tätä herraa. Miepä en tuntenut ollenkaan. Pedro Nunes käykää lukemassa tarkemmin tuolta wikipediasta. Melkoisen tärkeä henkilö navigoinnin kannalta. Aikansa nörtti. Seuraavassa tekstissä käy ilmi myös mistä kylästä tämä patsas löytyy.


0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page