top of page
Etsi
  • Writer's pictureVali

Victorian sairauskohtaus neljä kuukautta ennen lähtöä

Päivitetty: 17. maalisk.


Valmis lattia - alasalonki

7.2. - 9.2.2019 välisenä aikana peräsinakselin taliboksi nousi hieman ja päästi vettä sisään. Talven aikana Försti oli käynyt joka päivä tarkistamassa, että kaikki on hyvin, mutta juuri noina kyseisinä päivinä auto oli lainassa, joten tarkastuskäynnit jäivät. Venekerhon kommodorin soitto lauantaina oli joka suhteessa jäätävä. "Vesilinjaa ei näy." "Täällä on vettä sisällä ihan "#%¤=sti." Nopeusrajoituksia noudattaen ajoimme rantaan Kapun samalla soittaessa palokunnan paikalle. Näky oli kertakaikkisen lohduton. Vettä oli Victorian alimmassa kohtaa palomiesten nivusiin saakka.


Lyhyesti - vesi saatiin pumpattua sen päivän iltaan mennessä kokonaan pois ja vuoto paikannettua Kapun hyvän ystävän Pekan avustuksella. Vuoto ei ollut kovin iso ja lisäpumput olivat toimintavalmiudessa, mutta Försti ei olisi pystynyt nukkumaan seuraavaa yötä, ellei olisi päässyt edes yrittämään sen tukkimista. Niin sitten alkuyöstä palattiin veneelle, Kapu joka ei sillä hetkellä pystynyt nousemaan veneeseen pysyi autossa ja Försti meni ohjeiden mukaisesti yrittämään erinäisiä vaihtoehtoja. Välillä soitellen Kapulta lisäohjeistuksia, välillä lähettäen videoita erilaisista vaihtoehdoista. Viimein lähti se video, josta pystyi havaitsemaan, että mekaanikon tyttären geeneistä on iloa. Pekka auttoi meitä myös löytämään ihmisen joka pystyi heti aloittamaan moottorin pelastamisen. Tämä onkin melko kriittistä, kun kone oli ollut täysin veden alla. Seuraavien päivien aikana vuorottelimme sitten koneen hoitamisen ja siivousurakan kanssa. Tässä apuna oli meidän suurenmoinen sukellusperheemme.


Saattaisi tulla kuva, että meillä on epäonnea. Se riippuu vähän miten asioita katsoo. Me totesimme olevamme onnekkaita, kun ei sen enempää tuhoa tullut - irtotavaraa lähti paljon ja niitä jouduttiin hankkimaan uudestaan, sellaista se on. Kone sai loppujen lopuksi varmaan ihan muutoinkin tarpeellisen täydellisen huollon ja se toinen iso asia jonka tämä aiheutti oli koko lattian uusiminen. Puolet siitä oli teetetty juuri kaksi vuotta aikaisemmin Tallinnassa. Vaan nyt se on sitten yhtenäinen tyyliltään koko veneen mitalta.

Epätoivoinen epätodellinen olo "Miten tämän kuvailisi Kapulle."

Vettä paljon, alasalonkiin on kaksi syvää rappua ja vesi ylsi yläsalongin puolelle n. 10cm verran.

Viimeisessä kuvassa, imutyhjennysauton hemmo imee viimeisiä likaisia (seassa oli dieseliä) vesä konehuoneesta.0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Aruba

Comentarios


bottom of page